top of page

Projekt - Ordvrider

De næste tre år skal vi arbejde for at gøre hverdagen for handelsskoleelever med ordblindhed endnu bedre.

Vi skal arbejde for at unge med ordblindhed bliver mere oplyste om deres rettigheder, får mere viden om ordblindhed og deres kompetencemæssige styrker. Derfor starter vi med at undersøge, hvad hverdagens eksperter ude på skolerne oplever og hører deres fortællinger om, hvordan vi kan hjælpe de ordblinde bedst muligt.

På sigt får projektet sin egen hjemmeside, men indtil da kan du holde dig opdateret og læse mere om projektet her på siden. Den opdateres som projektet udvikler sig.

Samarbejdspartnere

Ordblindeforeningen & Dysleksi Ungdom

Ordblindeforeningen er en medlemsforening, som arbejder aktivt for at hjælpe mere end 400.000 ordblinde og deres pårørende.

Foreningen skal arbejde for en generel anerkendelse af ordblindhed/dysleksi og udbrede kendskabet til vilkår og muligheder for mennesker med ordblindhed/dysleksi.

Dysleksi Ungdom er en underafdeling af Ordblindeforeningen og har fokus på ordblinde i alderen 16-30 år.

Ordblindeforeningen Logo.jpg
Dysleksi Ungdom logo.png

U/Nord - Frederikssund • HHX og  EUD

Tietgenskolen • EUD/EUX 

UCRS - Skjern • HHX

Tradium • HHX og EUD

Aalborg Handelsskole • HHX og EUD

Samarbejdsskoler

Holdet bag projektet

Trygfonden

TrygFonden arbejder med udfordringer der har størst betydning for vores tryghed gennem hele livet. Ordvrider hører under børne- og unge kategorien, som har fokus på at børn og unge skal kunne udfolde deres potentiale, og leve et liv hvor der er plads til dem. Trivsel er derfor et vigtigt fundament for TrygFonden at arbejde efter. Projektet arbejder efter delmålet ‘Parat til uddannelse’, som er en vigtig forudsætning for at få et godt udgangspunkt i livet. Her arbejder vi med målsætningen om, at flere unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. 

bottom of page